מכיריםות את זה ששניכם אוהבים, יש לכםן כוונות טובות אחד כלפי השנייה, ובכל זאת אתםן מוצאיםות את עצמכםן לפעמים בשיח שיוצא משליטה, ושואליםות את עצמכםן מה לעזאזל קרה כאן עכשיו? או איך הגענו למצב הזה?
השיחה שהייתה אמורה להסתיים בחיבוק הסתיימה בפיצוץ.... ואין לכםן מושג איך זה קרה, או איך לעצור את זה?
אז למה זה קורה?
לפעמים זה קורה כשעוברים ממצב שצד אחד מדבר והשני מקשיב לסירוגין, למצב שני הצדדים מנסים לדבר בו זמנית. לפעמים צד אחד שומע את דברי האחר כשיפוט או האשמה ומיד מתחיל להתגונן או להתקיף-לשפוט ולהאשים בחזרה. לפעמים צד אחד מגיב למה שהוא חושב שהצד השני אמר, ולא למה שהוא באמת התכוון, וכו'.
אז כשאתםן מרגישיםות ששיחה שהתחילה רגוע עלולה להפוך לנפיצה, ושאתםן עלוליםות לאבד את שלוות רוחכםן, זה הזמן לקחת פסק זמן.
כדי שזה לא ייראה כ"ברוגז" – כדאי להגיד שאתםן צריכיםות רגע להירגע מתוך דאגה לקשר, וכדאי גם לציין תוך כמה זמן תרצו לחזור לשיחה. בזמן הזה מומלץ לעשות כל דבר שיעזור לכםן להירגע כדי שתוכלו לחזור לשיחה כשאתםן פנוייםות לכך רגשית. אפשר לבקש הקשבה מאדם שלישי ניטראלי, לכתוב ביומן, לעשות ספורט או לשמוע מוסיקה , או כל דבר אחר שיכול להרגיע אתכםן לפני שתחזרו לשיחה.
האם זה הדבר היחיד שכדאי לעשות? ממש לא. בקורס הקרוב בתקשורת מקרבת תגלו כמה עקרונות פשוטים אך עוצמתיים כדי להצליח לנהל שיח רגוע, להקשיב וגם לבטא את מה שמפריע לכםן, בלי לאבד את העשתונות.
אז אם כבר הרבה זמן שאתםן מחפשיםות כלים כדי לנהל שיח רגוע ולמנוע פיצוצים, או שיש לכםן שאלות, הרהורים ושיתופים, דברו איתי (-:

Commentaires