הלימוד, יישום והטמעה של התקשורת המקרבת ביום יום הוא תהליך שלעולם איננו נגמר.
כמו בכל תהליך- ישנם שלבים שונים של ניסוי וטעייה, חקירה, חוויה, התנסות, גילוי, תובנה, וכו'.
כמו שמרשל אמר: המטרה היא לא לדעת את הכול באופן מושלם, אלא להיות עם הזמן פחות ופחות טיפשים" או במילים אחרות- זהו תהליך של צמיחה והתפתחות.
הנה כמה טיפים שייעזרו לכם בתהליך:
*סבלנות-
קחו את הזמן.
*מחברת יומן-
לתיעוד אירועים שהפעילו אתכם ולתיעוד תובנות. אפשר לחזור לאירועים בדיעבד ולנתח אותם לפי המודל. תוכלו ככה לעקוב אחרי הצמיחה והלמידה שלכם. לחגוג הצלחות. ללמוד מ"כשלונות".
*שאילת שאלות-
ככל שיש לכם יותק תהיות, ספקות, התנגדויות, וסקרנות לגבי התכנים השונים של התקשורת המקרבת, כך משתפרת ההבנה וההטמעה. כך גם תגבשו את התשובות הפנימיות שלכם.
*דפי צרכים ורגשות
דפים אלו עוזרים בשלבים הראשונים להפנים את הרגשות והצרכים באופן שמתואם עם המודל של התקשורת המקרבת, ומסייע למנוע בלבולים נפוצים (כמו בלבול בין רגש למחשבה או בין צורך ואסטרטגיה)- הם גם מקנים אוצר מילים ראשוני לרגשות צרכים. מומלץ מאד להשתמש בהם! ניתן הוריד אותם כאן באתר:
*לקרוא כמה שיותר חומר
מכל מקור אפשרי, להרחבת הפרספקטיבה והחשיבה
* להתחיל מלאכותי עד שזה נהיה טבעי
אל תפחדו לטעות, שימו לב למקרים בהם לא עובד לכם (עוד על כך בפוסט הבא)
תעדו הצלחות ו"כשלונות"=ניסיונות. זכרו שהמודל הקלאסי יכול להראות מלאותי בהתחלה עד שזה מוטמע במיינד ובגוף (כן כן יש דבר כזה הטמעה בגוף. שם הייתה פריצת הדרך האישית שלי בנושא).
*חבר אמפטיה
חסר שנמצא במסע הלמידה והחקירה הזה יחד אתכם ואפשר לתרגל אתו.ה הקשבה אמפטית, ביטוי בכנות, לחגוג את התנים, ועוד!
*קהילה
אין כמו קהילה שאפשר לחוק בהצלחות, לשתף בהתלבטויות, לשאול שאלות, לעשות ונטילציה, ללמוד ללמד ולהעביר ידע, לצמוח יחד ולהתפתח, ועוד!
Comments